13 sekundi, 11 dodira, 7 dodavanja i gol! (video)

13 sekundi, 11 dodira, 7 dodavanja i gol! (video)

Sjajna kontra Reala

Publika na Stadionu Santiago Bernabeu mogla se u utorak diviti prvom golu na utakmici Lige prvaka između Reala i Ajaxa, koji je madridska ekipa postigla u 24. minuti…

Cristiano Ronaldo zabio je na asistenciju Karima Benzeme poslije savršenog kontranapada: Sergio Ramos presjekao je loptu i odigrao je brzo na Mesuta Özila, koji je nastavio akciju preko Ronalda, Kake, opet Ronalda, opet Özila, pa Benzeme i na kraju strijelca Ronalda.

Niko od Realove veličanstvene četvorke nije loptu u savršenoj akciji dirao dva puta pri jednom posjedu, pa čak niti Özil premda bi to na njegovu mjestu, pri drugome njegovu kontaktu s loptom, napravilo 99% nogometaša. Nijemac ju je, dodanu od Ronalda, radije propustio kroz noge i potom odigrao na desnu stranu za Benzemu, koji ju je povratno vratio na neumoljivog Portugalca.

Kombinacija je bila munjevito brza i nemoguća za odbraniti. Teško bi je onemogućile i bolje ekipe od Ajaxa.

Njena je statistika također famozna: trajala je 13 sekundi, a četvorica ofenzivnih Realovih nogometaša u njoj su sudjelovali s ukupno 13 dodira i sedam dodavanja.

– Bio je to kontranapad kakav djeci treba pokazivati u nogometnim akademijama. Bilo je prekrasno – rekao je član Realove uprave i nekadašnja igračka legenda kluba Emilio Butrague

spursbalkan
Za sve informacije obratite nam se putem privatnih poruka...

Komentariši