24. kolo: Junajted “gazi” ka tituli


Fudbaleri Mančester junajteda deklasirali su danas Birmingem Siti sa 5:0 i zadržali se na liderskoj poziciji na tabeli engleske Premijer lige.

Bugarski napadač Dimitar Berbatov postigao je het-trik za "crvene đavole", njegov treći u ovom prvenstvu, što je poslednji put u Premijer ligi uspelo bivšem špicu Mančester junajteda Rudu van Nistelroju u sezoni 2002/2003. Strelci za Junajted bili su i Rajan Gigs i Nani.

Mančester junajted, koji je neporažen u dosadašnja 22 prvenstvena meča, sada ima 48 bodova, dva više od Arsenala koji je ubedljivo savladao Vigan sa 3:0.

Sve golove za "tobdžije" postigao je Robin van Persi, koji je mogao da bude i efikasniji da je u drugom poluvremenu iskoristio penal.

Treći je sa 45 bodova Mančester Siti, koji večeras gostuje kod Aston Vile.

Siguran je bio i Liverpul, koji je u gostima kod Vulverhemptona slavio sa 3:0 uz dva gola Fernanda Toresa i jedan Raula Meireleša.

Pobeda nad Vulvsima Liverpulu je prva od kada se Keni Dalgliš pre dve nedelje vratio na mesto trenera tog kluba, trenutno 11-plasiranog na tabeli Premijer lige.

Drugi tim iz Liverpula Everton na svom terenu igrao je samo nerešeno sa poslednjeplasiranim Vest Hemom 2:2.

Vest Hem je bio blizu i celog plena, ali je Maruane Felaini golom u sudijskoj nadoknadi doneo izjednačenje Evertonu.

Fulam je uz dva gola Klinta Dempsija savladao Stouk sa 2:0, dok je Kijeron Ričardson bio dvostruki strelac u pobedi Sanderlenda nad Blekpulom od 2:1.

Totenhem je osvojio bod na gostovanju kod Njukasla, pošto je Aron Lenon u poslednjem minutu pogodio za konačnih 1:1.

spursbalkan
Za sve informacije obratite nam se putem privatnih poruka...

Komentariši